Hanke “KALITKA – rajat ylittävän gastronomisen matkailun kehittäminen”

Kalitka-border gastronomic tourism” – hanketta rahoitetaan julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuudesta. Hanke toteutetaan alueella, Karjalan Tasavalta (Venäjä) ja Pohjois-Karjalan (Suomi) ja tavoitteena on kehittää raja-gastronominen matkailu ja sosiaalis-taloudellista tukea naapurimaiden alueita yhdistämällä yritykset molemmin puolin rajaa, joka perustuu kulttuurin, kansallisen keittiön herkkuja. Yksi tärkeimmistä hankkeen tulosten pitäisi olla rajat ylittäviä gastronominen turisti reitti, jonka avulla matkailijat voivat tutustua erityispiirteet kansallisen keittiön molemmin puolin rajaa.
Hankkeella on seuraavat tehtävät:

• Tutkitaan hankkeen kohdealuetta ja määritetään mahamatkailun nykytila, esteet ja mahdollisuudet rajan molemmin puolin.

• Parannetaan gastronomiayritysten palveluiden laatua rajan molemmin puolin.

• Kehitä rajat ylittävä gastronominen kierros Karjalassa.

• Paranna Karjalan rajat ylittävän matkailualan markkinointia niin turistien kuin matkailualan edustajien tietoisuuden lisäämiseks.

Hankkeen kumppanit ovat: Taloustieteen laitos, Venäjän tiedeakatemian Karjalan tutkimuskeskus, Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu (Joensuu), Pohjois-Karjalan koulutuskonsortio (Joensuu), Forgis Oy (Joensuu), Onegotur LLC (Petroskoi), Megreg-maaseudun hallinto, KROO-telttataide (Petroskoi).

Projekti “KALITKA” mahdollistaa:

– parantaa gastronomisen matkailutuotteen laatua
– rikastuttaa suomalaisten ja venäläisten kävijöiden gastronomista kokemusta;
– houkutella uusi turistivirta hankkeen kohdealueelle;
– Kannustetaan paikallisten pienten ja keskisuurten yritysten kehitystä, lisätään työllisyyttä ja kulinaarisen matkailun panosta paikalliseen talouteen.
– kehittää uusia tapoja saada paikalliset tuottajat mukaan matkailualaan;
– Kansallisen gastronomisen kiertueen tuotteen popularisointi.